Visie

 


City at Home, een thuis in de stad.

Wij bieden een plek aan vrouwen die zich (om wat voor reden dan ook)  geïsoleerd voelen. Samen met een team van vrijwilligers creëren we een thuis. Een plek waar je even op adem mag  komen. Waar je in contact kunt komen met andere vrouwen en waar  – indien nodig – verbinding gemaakt kan worden  met de hulpverlening.

Christina en Valerie zijn de verantwoordelijke aanspreekpunten binnen  City at Home. 

 


“Het zien van mensen in verdrukking is iets dat mij altijd heeft geraakt. Jarenlang heb ik in het buitenland projecten mogen opzetten en leiden voor verschillende doelgroepen. Mijn insteek daarbij was altijd om dat samen met de mensen te doen en hen te betrekken bij het veranderen van hun situatie. Nu wij weer in Nederland wonen zie ik ook weer dat er hier mensen in situaties zijn waardoor ze in isolatie en verdrukking terecht komen. City at Home zet zich in om een hoopvolle verandering te zien in het leven van deze mensen en in de samenleving. Het is mooi om ook hier betrokken te zijn bij het opzetten van deze stichting en het ontwikkelen van relevante projecten.”

Christina Barbosa


“Jaren geleden is er al een verlangen en een droom ontstaan om anderen mensen te helpen, een plek te hebben waar mensen die alleen zijn of zich niet gezien of gewaardeerd voelen te laten zien dat ze van betekenis zijn. Zelf heb ik een hele zoektocht gehad naar wie ik ben en naar wie ik mag zijn. Ik heb ontdekt dat mijn kracht ligt in het verbinden met en van mensen op persoonlijke manier maar ook door organiseren van structuren en evenementen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dit zet ik nu in bij het ontwikkelen van de stichting City at Home.”

Valerie Peters


Ons Team

Elian Gundelbacher

Coördinator Taal&Ontmoeting

Coördinator Taal&Ontmoeting

Ik laat mensen graag merken dat ze welkom zijn, zoals ze zijn. Ik hoop dat elke vrouw die bij Taal&Ontmoeting komt, zich hierdoor vrij voelt om Nederlands te spreken en te oefenen.

Ik geniet van het contact met zoveel verschillende mensen. Ik word er vrolijk van als ik een glimlach op iemands gezicht zie verschijnen na een persoonlijke overwinning of als ik iemands zelfvertrouwen zie groeien!`


ElianJudith Hendriksen

Coördinator Taal&Ontmoeting

Coördinator Taal&Ontmoeting

“Anyone can find the dirt in someone. 

Be the one that finds the gold.” Deze quote kwam ik een aantal jaren geleden tegen en dat is mijn insteek in het contact met andere mensen. Bij Taal & Ontmoeting combineer ik dat met mijn hart voor vrouwen en liefde voor taal. En oh wat is dat fijn om te doen! 

Judith

Marloes Berendsen

Vrijwilliger

“Omdat ik iets kan bijdragen aan het verder groeien van vrouwen. Als ik ze help met bijvoorbeeld de Nederlandse taal te oefenen, vergroot dat hun wereld en kunnen ze zelfstandig zaken regelen. Wanneer ik luister naar hun verhalen (en moeilijkheden/ lastige omstandigheden) kan ik hen op de goede weg helpen. Dat maakt dat ik geregeld na een activiteit met een glimlach terug rijd.”

Marloes

Annette ten Napel

Vrijwilliger
vrouwen atelier

“Als vrijwilliger van city at home voel ik mij aangemoedigd om vooral dat te doen waar ik sterk in ben.

Creatief bezig zijn is helemaal mijn ding, dus ik leef mij heerlijk uit bij het Vrouwenatelier! 

(De vrouwen die nieuw binnenkomen, kijken vaak eerst alleen maar mee. En dat is helemaal prima want voor sommigen is dat al meer dan ze een hele tijd deden; ergens anders zijn dan thuis. Ik wordt helemaal blij als vrouwen ontdekken dat ze opeens talent blijken te hebben om bijvoorbeeld sieraden te maken. Of een mooie kaart. Of iets lekkers in de keuken…

Er is geen ochtend hetzelfde! Vaak start ik met iets creatiefs, maar door de input van wie er zijn, komen er soms weer hele andere activiteiten om te doen en sluit ik me daar bij aan. Dat dit gewoon kan, vind ik prachtig!”

Annette


Ezrah van Zijtveld

Stagaire

“Ik loop een jaar stage bij City at Home. Door een Facebook oproep voor een stage plek kwam ik terecht bij City at Home. Ik was gelijk enthousiast. Hoe tof is het op zo’n laagdrempelige manier vrouwen met elkaar te verbinden en te helpen! Ik was gelijk enthousiast en geprikkeld omdat dit niet iets is wat er heel veel is. ik moest ook gelijk denken aan een quote die bij ons thuis op de keukenmuur staat: ‘There’s a crack in everything, that’s how the light gets in’. Ik denk dat dat is wat City at Home doet. Wij maken een opening waardoor het licht weer kan schijnen of er in ieder geval weer een beetje meer licht kan schijnen dan voorheen.’

Ezrah


Arna Harsveld

Bestuur: penningmeerster en 
vrijwilliger

“Mijn functie is wat meer op de achtergrond; de financiële administratie beheren, en dat past goed bij mij. Ik vind het mooi om te zien wat City at home doet voor vrouwen en sta helemaal achter de doelstelling. Ik vind het leuk om mee te denken en om mijn expertise op het gebied van financiën in te kunnen zetten voor City at home. Daarnaast vind ik het belangrijk om naast een betaalde baan ook vrijwilligerswerk te doen en zo een steentje bij te dragen aan onze maatschappij.”

Arna


Bestuur

Jessica Huizinga

Voorzitter

Arna Harsveld

Penningmeester

Meike van Zeeland

Secretaris