Wie wij zijn

City at Home, een thuis in de stad.

 Wij bieden een plek aan vrouwen die zich (om wat voor reden dan ook) geïsoleerd voelen.
Samen met een team van vrijwilligers creëren we een thuis. Een plek waar je even op adem mag komen.
Waar je in contact kunt komen met andere vrouwen en waar – indien nodig – verbinding gemaakt kan worden met de hulpverlening. 
Christina en Valerie zijn de verantwoordelijke aanspreekpunten binnen City at Home. 

“Het zien van mensen in verdrukking is iets dat mij altijd heeft geraakt. Jarenlang heb ik in het buitenland projecten mogen opzetten en leiden voor verschillende doelgroepen. Mijn insteek daarbij was altijd om dat samen met de mensen te doen en hen te betrekken bij het veranderen van hun situatie. Nu wij weer in Nederland wonen zie ik ook weer dat er hier mensen in situaties zijn waardoor ze in isolatie en verdrukking terecht komen. City at Home zet zich in om een hoopvolle verandering te zien in het leven van deze mensen en in de samenleving. Het is mooi om ook hier betrokken te zijn bij het opzetten van deze stichting en het ontwikkelen van relevante projecten.”

Christina Barbosa
Directie

“Jaren geleden is er al een verlangen en een droom ontstaan om anderen mensen te helpen, een plek te hebben waar mensen die alleen zijn of zich niet gezien of gewaardeerd voelen te laten zien dat ze van betekenis zijn. Zelf heb ik een hele zoektocht gehad naar wie ik ben en naar wie ik mag zijn. Ik heb ontdekt dat mijn kracht ligt in het verbinden met en van mensen op persoonlijke manier maar ook door organiseren van structuren en evenementen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dit zet ik nu in bij het ontwikkelen van de stichting City at Home.”

Valerie Lévêque
Directie

Ons team

Elian

Vrijwilliger

Ik laat mensen graag merken dat ze welkom zijn, zoals ze zijn.

Ik geniet van het contact met zoveel verschillende mensen. Ik word er vrolijk van als ik een glimlach op iemands gezicht zie verschijnen na een persoonlijke overwinning of als ik iemands zelfvertrouwen zie groeien!

Elian

Marloes

Vrijwilliger
__

“Omdat ik iets kan bijdragen aan het verder groeien van vrouwen.
Als ik ze help met bijvoorbeeld de Nederlandse taal te oefenen, vergroot dat hun wereld en kunnen ze zelfstandig zaken regelen.

Wanneer ik luister naar hun verhalen (en moeilijkheden/ lastige omstandigheden) kan ik hen op de goede weg helpen. Dat maakt dat ik geregeld na een activiteit met een glimlach terug rijd.”

Marloes

Annette 

Vrijwilliger
vrouwenatelier

“Als vrijwilliger van city at home voel ik mij aangemoedigd om vooral dat te doen waar ik sterk in ben.”

Creatief bezig zijn is helemaal mijn ding, dus ik leef mij heerlijk uit bij het Vrouwenatelier! 
Ik wordt helemaal blij als vrouwen ontdekken dat ze opeens talent blijken te hebben om bijvoorbeeld sieraden te maken. Of een mooie kaart. Of iets lekkers in de keuken…

Er is geen ochtend hetzelfde! Vaak start ik met iets creatiefs, maar door de input van wie er zijn, komen er soms weer hele andere activiteiten om te doen en sluit ik me daar bij aan. Dat dit gewoon kan, vind ik prachtig!”

Annette

Hennie

Vrijwilliger Taal&Ontmoeting

Arna 

Bestuur: penningsmeester en vrijwilliger

“Mijn functie is wat meer op de achtergrond; de financiële administratie beheren, en dat past goed bij mij. Ik vind het mooi om te zien wat City at home doet voor vrouwen en sta helemaal achter de doelstelling. Ik vind het leuk om mee te denken en om mijn expertise op het gebied van financiën in te kunnen zetten voor City at home.

 Daarnaast vind ik het belangrijk om naast een betaalde baan ook vrijwilligerswerk te doen en zo een steentje bij te dragen aan onze maatschappij.”

Arna

Christian

Vrijwilliger Taal&Ontmoeting

Bestuur

Jessica Huizinga

Voorzitter

Arna Harsveld

Penningmeester

Meike van Zeeland

Secretaris